USA, dag 1: Los Angeles

Jammer genoeg opnieuw zo goed als niet kunnen slapen. De adrenaline van gisteren loopt nog steeds door mijn lichaam denk ik! Het ontbijt aan het hotel slaag ik over (niets glutenvrij te vinden buiten een zure appel). Niet erg, had reeds gepland om deze morgend naar Trader Joe’s te gaan. Hier een bekende winkel die veel glutenvrij aanbied. Na de inkopen (en dus ook mijn ontbijt) vertrek ik richting Warner Brothers.

Er zijn verschillende filmstudios te bezoeken in LA waarvan Universal de populairste (en vooral de spectaculairste). Universal is dan ook vooral een pretpark en hier had ik niet echt tijd voor. Ik heb voor de Warner Brothers VIP Studio tour gekozen. Het is een 2,5 uur durende rondrit doorheen de nog steeds in gebruik zijnde studios van WB sinds 1923. Het was een aangename rondleiding, de gids kon veel leuke weetjes vertellen, af en toe stapten we van ons golfcarretje om wat gebouwen en straten van dichterbij te bekijken. De dingen die me zijn bijgebleven: de outdoor jungle studio (achtervolgingsscene jurrasic park met jeep en T-rex is er opgenomen, sorry ik ben gek van JP), de live studio waar de meeste afleveringen van friends zijn opgenomen, de bat mobile en enkele andere bekende movie-cars, het museum met veel bekende props en kostuums… Voor de rest was het weinig spectaculair maar vooral informatief, en tof eens een werkende studio te zien van dichtbij. Op dat moment waren er opnames voor Shameless bezig (de amerikaanse versie wel teverstaan).

Na WB was de middag reeds gepasseerd en moest ik dringend richting hollywood (plannen in LA is moeilijk met al dat verkeer!). De auto ergens gratis kunnen parkeren, om daarna een stevige wandeling te doen richting hollywood boulevard. Eerlijk gezegd valt er weinig te vertellen over de hall of fame en de omliggende bezienswaardigheden. De sterren interesseerden me niet echt en de omliggende attracties waren ofwel te tijdrovend (lees te duur) of niet interessant (zoals Madame Tussauds, Ripley’s Believe It Or Not …). Tegenover El Capitan Theatre, waar de premiere van Tim Burton’s Frankenweenie gepland stond, heb je Hollywood Highland Centre vanwaar je een goed zicht hebt op de bekende hollywood letters. Al bij al was het een fijne wandeling, heb de sfeer rondom hollywood-, sunset- en santa-monica-boulevard kunnen opsnuiven, en die was zeker leuk!

De koop-nog-snel-wat-ontbrekende-kampeer-spullen tussenstop bij wallmart werd een aaargh-ik-vind-niks-terug-in-dit-onlogisch-opgedeeld-doolhof. De rekkenvullers waren wel behulpzaam maar alles duurde gewoon geweldig lang, de kassa’s gingen niet vooruit en aan de auto merkte ik dat ik niet alles mee had. Kortom een nachtmerrie :p. Downtown dus maar geschrapt en direct naar Santa Monica.

Omdat het al later op de avond was viel Santa Monica wat tegen. De steeds aanwezige kermis was betalend en voor de rest was er weinig activiteit op Santa Monica pier, hier was ik dus best overdag naartoe gegaan. Ook venice boardwalk kon ik niet meer gaan bezoeken (naar het schijnt krioelt het daar ’s avonds/’s nachts van de ‘homeless people’). Terug richting hotel voor hopelijk een goede nachtrust!

Morgen: Downtown LA, Palm Springs Aerial Tram, Pioneertown

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s