USA, dag 0: Zaventem – Atlanta – Los Angeles

Na een lange dag van 26 uur dan eindelijk toegekomen in Los Angeles. Alles is eigelijk heel goed verlopen. De eerste vlucht richting Atlanta was lang, slapen ging niet want ik was echt veel te wakker. De overstap via Atlanta waar ik een beetje schrik voor had (slechts 2,5 uur overlay) ging ook vlot. Tijdens het lange wachten voor de ‘US Customs’ iemand ontmoet die ook alleen reisde en voor een half jaar vrijwilligerswerk ging doen in Costa Rica, ik voelde me toch al een beetje minder alleen!

Na de vingerafdrukken en oogscan, nog enkele lastige vragen beantwoorden (what made you decide to travel alone in the US…tja…dat vragen jullie je waarschijnlijk ook af :)) en ik kon mijn bagage gaan afhalen en meteen weer inchecken voor de binnenlandse vlucht naar LA. Na de reeds 9,5 uur durende vlucht naar Atlanta, nog eens 4,5 uur richting LA. Dit stuk viel me lastig omdat ik erg moe begon te worden en het slapen me opnieuw niet lukte. Het was wel duidelijk dat dit een amerikaanse binnenlandse vlucht was: de stoeltjes zaten goed gevuld (als je begrijpt wat ik bedoel), alle onboard entertainment was te betalen via creditcard, geen maaltijd inbegrepen en er was zelfs geen kussen om op te slapen. Dan maar een dekentje gevraagd en dit daarna meegepikt bij het verlaten van het vliegtuig (kan nog van pas komen tijdens het kamperen).

Bij aankomst met de car-rental-shuttle naar Alamo om mijn wagen op te halen. Er stonden 4 midsize SUV’s waar ik kon uit kiezen. Een Jeep Patriot, Jeep Liberty, nog een toyota en een andere. Die toyota leek me vanbinnen al redelijk versleten (en ook klein), de andere leek me helemaal niks (weet het merk zelfs niet meer). De Patriot en de Liberty zijn heel gelijkaardig, dus ben gewoon voor de grootste gegaan, de Liberty! Heb toch graag wat high clearance voor als ik ergens offroad moet rijden, deze Jeep zal hier zeker aan voldoen. Op naar het hotel, rijden ging wel vlot, al was de rem heel hard wennen, de auto stond meteen stil wanneer ik de pedaal aanraakte! Beetje overdonderd door alle nieuwe verkeerstborden en signalen, dus toch maar heel voorzichtig richting hotel. Na een kwartiertje rijden ben ik er en begint de gewenning al. Het is hier overigens lekker warm. Toen ik uit de luchthaven kwam rond 9 uur ’s avonds was het ongeveer 26°C. Belooft voor morgen!

Hotelkamer voor 2 nachten, met airco, frigo, bad, mircogolf en kingsize bed. Alles wat ik niet nodig heb dus, buiten die airco dan want de kamer was een sauna. Soit,  dan nog wat rondgereden of ik toch nog iets kon te eten vinden en geld afhalen (was ik vergeten in de luchthaven). Blijkt dat mijn bankkaarten (maestro) niet werken. Ik vermoed dat de activatie  buiten europa nog niet rond is. Las net dat het 3 werkdagen kan duren, dan vermoed ik dat het maandag of dinsdag wel in orde zal zijn. Ondertussen toch maar geld afgehaald met kredietkaart.

Nu is het 1 uur ’s nachts lokale tijd en ben ik redelijk dood!

Morgen op het programma: Warner Brothers VIP Studio Tour, Hollywood, Downtown LA, Venice en Santa Monica.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s